Marketing technologie explodeert! Wat nu?

De klant moeten we helpen kopen, we moeten de klant als het ware door het aankoopproces loodsen. Binnen B2B is dat vaak niet 1 klant maar hebben we te maken met meerdere personen in de ‘decision making unit’. Om de klant bij die reis te begeleiden gebruiken we content als brandstof. Daarbij doen we er alles aan om het juiste bericht op het juiste moment via het juiste kanaal naar de juiste persoon te zenden. Daarbij maken we uiteraard (!) gebruik van alle mogelijkheden die de huidige marketingtechnologie ons biedt. Daar kunnen we als marketeers ons voordeel mee doen maar er zijn zijn ook nadelen.

De technologie is steeds beter in staat om de klant te begrijpen. Als we het jaarlijkse “Marketing Technology Landscape” van Scott Brinker mogen geloven is het aantal marketing technologie platformen bijna niet meer te tellen. En deze technologie wordt met de dag betaalbaarder en dus gangbaarder.

Kopers zijn nu dan ook verwend. Met name door hun interactie met de grote en innoverende webwinkels. Die hebben hun marketingautomation dusdanig op orde dat interacties vaak (schijnbaar) moeiteloos gaan. Verwende kopers verwachten nu dan ook inmiddels dat we ze begrijpen. Maar dat heeft ook een keerzijde.

Bedrijven die nu nog niet in staat zijn om geautomatiseerd met de juiste content, via het juiste kanaal, met de juiste persoon, op het juiste moment te ‘engagen’, raken het vertrouwen van de prospect of klant kwijt aan concurrenten die dat wel kunnen. En de ontwikkelingen gaan razendsnel, je moet als bedrijf wel bijblijven om te kunnen overleven.

De opkomst van de Chief Marketing Technologist is niet te stuiten!

Maar business en IT zijn toch verschillende type disciplines! Water en vuur? Mars en Venus? De ‘tech-savy marketer’ is in opkomst. Maar het vergt wel een bepaald gen. In 2014, alweer 3 jaar geleden, gaf Gartner aan dat 81% van de bedrijven met €500+ mio omzet al een C-suite rol hebben weggelegd voor die tech-savy marketeer. Namelijk de “Chief Marketing Technologist” (CMT). Dat geeft aan hoe belangrijk deze discipline is geworden en nog in belangrijkheid zal toenemen de komende tijd.

Ik heb de afgelopen jaren dan ook met veel plezier als marketing technoloog gewerkt met verschillende platformen voor verschillende internationale bedrijven. De ervaring en kennis die ik hiermee op heb gedaan deel ik graag met anderen. Zo presenteer ik vaak, geef ik nu ook les bij Fontys, en ben ik 18 mei een van de experts op #CMFF waarbij je bij mij aan tafel kan schuiven om mij de hemd van het lijf te vragen.

Ik hoop u dan graag te zien om uw vragen te kunnen beantwoorden over: marketing technologie, marketing automation, marketing operations, lead nurturing, B2B marketing, lead scoring, return on marketing investment, en meer. Tot dan!

Boek nu je tickets voor 18 mei en ga zelf in gesprek met Diederik Martens !