Integratie is de voorwaarde voor marketingsucces – Kantar Millward Brown report 2018

Kantar Millward Brown’s Media & Digital Predictions 2018, de 10e editie dit jaar, zet de 8 trends die de marketingagenda bepalen op een rij. In de inleiding stelt het onderzoeksteam: ” Following a year where many brands were questioning and rethinking digital investment, 2018 will see more focus on an integrated view of the overall mix, including digital. At the same time, measurement and optimisation approaches will be modified so that ROI becomes more of a journey and less of a destination.”

 

Sleutelwoorden hierin is integratie. Een trend die in het #CMFF programma in 2018 herkenbaar is. Na vele jaren waarin nieuwe uitdagingen terecht door allerlei task forces als aparte projecten werden onderzocht, getest en als vaardigheid ontwikkeld, is et nu de tijd die verder samen te brengen en samen te laten werken. Het verbindende cement tussen alle activiteiten, is de content waarmee het merk de relatie met hun publiek ontwikkelt en uitbouwt.

De eerste van de 8 trends is dan ook “start with the story“. De complete zin waarin Kantar Millward Brown dat benoemt, is opvallend: “Advertisers will start with the story”. Niet ‘brands‘, niet ‘organisations‘, maar advertisers. Het lijkt te illustreren hoe moeilijk we het nog steeds vinden om van oude denkpatronen los te komen en we vooral doorontwikkelen van de ene naar de andere realiteit, los van hoe fundamenteel anders de nieuwe realiteit is. Voor succesvolle inzet van een content driven marketingaanpak, is het belangrijk om los te komen van oude processen, gewoontes en begrippen. Philip Kotler verwoordde dat in 2003 al krachtig als “The good news is that marketing will be around forever. The bad news: It won’t be the way you learned it. In the coming decade, marketing will be reengineered from A to Z.”

In het CMFF programma op 12 april biedt het ochtendprogramma met 8 experts de mogelijkheid meer dwarsverbanden te zien en van gedachten te wisselen over integratie van marketingaanpakken. In het middagprogramma wordt met verschillende cases als gespreksstof – van een Berlijnse Start-up die zonder plan maar met een sterke content-cultuur succesvol is, tot een Fortune 500 B2B bedrijf of een leidende verzekeraar in Europa die aan corporate zijde naar integratie zoeken – gedebatteerd over integratie en andere succesfactoren.

Voor Kantar Millward Brown ziet het complete lijstje met hoofdtrends in het rapport voor 2018 er als volgt uit:

01 | Advertisers will start with the story
02 | Branded entertainment takes centre stage
03 | Voice will spur the adoption of smart devices
04 | We will see accelerated growth of walled gardens
05 | Marketing will evolve from algorithms to AI
06 | Measurement follows media “over-the-top”
07 | Cross media is the $100 million dilemma
08 | Media ROI will be about the journey

Tijdens CMFF op 12 april a.s. maken we graag de agenda voor Nederland op, net als we in 2017 met de garden of marketing priorities gedaan hebben.

Tickets reserveer je het makkelijkst via EventbriteReserveren op factuur is ook mogelijk!